Placinta cu nuci si gem de caise

Printeaza

Placinta cu nuci si gem de caise din: nuci, gem de caise, zahar, praf de copt, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie si oua.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 200 g margarină
  • 350 g făină
  • 1 praf de copt
  • 300 g zahăr
  • coaja şi zeama de la o lămâie
  • 50 ml apă
  • 150 g nucă
  • 100 g gem de caise

 

Mod de preparare:

Placinta cu nuci si gem de caise: Baţi cu mixe­rul 4 gălbenuşuri cu 200 g margarină. Adaugi făina în ploaie, praful de copt, 50 ml apă, 200 g zahăr şi zeama de lămâie.

Faci o cocă potrivit de moale şi o întinzi în foaie. Pui foaia în tava tapetată cu hârtie de copt şi o ungi cu gemul de caise.

Rulezi doar cele două laturi de foi spre interior şi laşi mijlocul, de 3-4 cm, liber, doar cu gemul de caise.

Pui tava la copt pentru 15-20 minute, în acest timp, baţi spuma tare, 4 albuşuri, adaugi 100 g zahăr şi 150 g nuci măci­nate.

Scoţi tava din cuptor şi în golul rămas pui umplu­tura de albuşuri cu nuci.

Pui din nou tava la cuptor, la foc mic, pentru încă 15-20 de minute. Această prăjitu­ră este şi foarte gustoasă, dar şi foarte aspectuoasă.

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.