Placinta cu nuci si gem de caise
PrinteazaPlacinta cu nuci si gem de caise din: nuci, gem de caise, zahar, praf de copt, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie si oua.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 g margarină
- 350 g făină
- 1 praf de copt
- 300 g zahăr
- coaja şi zeama de la o lămâie
- 50 ml apă
- 150 g nucă
- 100 g gem de caise
Mod de preparare:
Placinta cu nuci si gem de caise: Baţi cu mixerul 4 gălbenuşuri cu 200 g margarină. Adaugi făina în ploaie, praful de copt, 50 ml apă, 200 g zahăr şi zeama de lămâie.
Faci o cocă potrivit de moale şi o întinzi în foaie. Pui foaia în tava tapetată cu hârtie de copt şi o ungi cu gemul de caise.
Rulezi doar cele două laturi de foi spre interior şi laşi mijlocul, de 3-4 cm, liber, doar cu gemul de caise.
Pui tava la copt pentru 15-20 minute, în acest timp, baţi spuma tare, 4 albuşuri, adaugi 100 g zahăr şi 150 g nuci măcinate.
Scoţi tava din cuptor şi în golul rămas pui umplutura de albuşuri cu nuci.
Pui din nou tava la cuptor, la foc mic, pentru încă 15-20 de minute. Această prăjitură este şi foarte gustoasă, dar şi foarte aspectuoasă.
Poftă bună!