Plăcintă cu nuci pecan şi mere
PrinteazaPlăcintă cu nuci pecan şi mere din: unt, biscuiti, vanilie, mere, ou, scortisoara, zahar brun, miere, nuci pelican.
Ingrediente:
- 1/4 ceaşcă de unt
- 1 1/4 ceaşcă de biscuiţi de ovăz, fărâmiţaţi
- 1 1/2 linguriţă extract de vanilie
- 400 g mere (curăţate şi date prin râzătoare)
- 1 ou mare
- 1 albuş de ou
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
- 3/4 ceaşcă de zahăr brun
- 2 linguri de miere
- 3/4 ceaşcă de nuci pecan (miez tăiat pe jumătate)
Mod de preparare Plăcintă cu nuci pecan şi mere:
Incinge cuptorul la 170°C. Topeste două linguri de unt în cuptorul cu microunde şi amestecă-l într-un bol cu fărâmiturile din biscuiţi şi cu extractul de vanilie.
Intinde acest mix într-o tavă cu diametrul de 20 cm. Pune zece minute la copt, apoi lasă la răcit.
Amesteca merele, oul, albuşul de ou, scorţişoara şi Vi ceaşcă de zahăr. întinde totul uniform în tava scoasă din cuptor.
Lasa la copt până când preparatul s-a rumenit pe margini sau până trece testul scobitorii (dacă introduci vârful uneia în blat, acesta iese curat). Procesul de coacere trebuie să dureze 35-40 de minute.
Amesteca într-o cratiţă de dimensiuni mici mierea, 3/4 ceaşcă de zahăr şi două linguri de unt.
Ţine vasul pe aragaz la foc mediu suficient cât zahărul să se topească. Ai grijă să amesteci constant.
Adaugă şi nucile pecan. Pune toppingul obţinut peste plăcinta din cuptor.
Mai lasă la copt până când compoziţia face bule şi nucile devin rumene (fii atentă să nu le arzi!) aproximativ două minute.
Pofta buna!