Placinta de nuci pecan cu sirop de artar
PrinteazaPlacinta de nuci pecan cu sirop de artar din: făină de migdale, curmale, ulei de nucă de cocos,nuci pecan, banane, sirop de arţar sau miere, sare, apa.
Ingrediente:
- 3 ceşti de făină de migdale
- 1/4 ceaşcă de curmale
- 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
- 3/4 ceaşcă de nuci pecan, plus încă un sfert de ceaşcă pentru ornat
- 3/4 ceaşcă de banane
- 3 linguri de sirop de arţar sau miere
- 1/4 linguriţă de sare
- 1/3 ceaşcă de apă, după nevoie, pentru amestecat
Mod de preparare:
Pregătiţi crusta, amestecând laolaltă făina de migdale, curmalele şi uleiul de nucă de cocos.
Pentru a prepara umplutura, folosiţi un mixer şi amestecaţi laolaltă ingredientele rămase, până se omogenizează. Adăugaţi doar atâta apă cât să ajute omogenizarea.
Indesaţi crusta într-o tavă de plăcinte sau pe un platou de prăjituri. Puneţi cu lingura .umplutura în crustă şi neteziţi-o cu o spatulă. Deasupra, apăsaţi restul de nuci pecan întregi.
Acoperiţi plăcinta şi puneţi-o în congelator timp de două ore. Serviţi-o imediat, sau mutaţi-o în’ frigider.
Pofta buna!