Placinta cu nuci
PrinteazaO reteta de placinta cu nuci din: galbenusuri, zahar, unt, smantana, faina, rom, praf de copt, zahar vanilat, nuci, batond e vanilie, pesmet alb, cacao, ciocolata, albusuri, zahar si zahar pudra.
- 3 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 150 g unt
- 1 lingură smântână
- 300 g făină
- 1 lingură rom
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
pentru cremă:
- 100 g nuci
- 2 pahare apă
- 1 baton vanilie
- 1 pahar pesmet alb
- 20 g cacao
- 50 g ciocolată rasă
- 3 albuşuri
- 50 g zahăr
- 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
Pregăteşti blatu: Intr-un castron, freci 3 gălbenuşuri cu zahărul. Adaugi untul tăiat în bucăţi mici şi lingura de smântână.
Când amestecul are aspectul unei spume, adaugi treptat făina, romul, praful de copt stins şi zahărul vanilat. Laşi aluatul 30 minute la rece.
Pregăteşti crema: Pregăteşti între timp 100 g nuci, pe care le prăjeşti, apoi le pisezi. Pui la fiert 2 pahare cu apă şi 1/4 baton de vanilie la foc mic. Când clocoteşte, adaugi pesmetul amestecat cu cacao şi ciocolata rasă.
Iei vasul de pe foc, iar când s-a mai răcit, pui 3 albuşuri bătute spumă cu 50 g zahăr şi nucile. întinzi 2 foi de aluat de mărimea tăvii.
Pui o foaie la copt pentru 10 minute, apoi aşezi crema şi acoperi cu cea de-a doua foaie. Dai din nou la cuptor, presărând zahăr peste prăjitură. Tai plăcinta cât este caldă şi o presari cu zahăr pudră.
Placinta cu nuci
Pofta buna!