Plăcintă oltenească

Printeaza

O reteta de placinta olteneasca din: foi de placinta, branza de vaci, branza de burduf, praz, oua, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Plăcintă oltenească

  • 1 pachet foi de placinta
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g branza de burduf
  • 1200 kg praz
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti prazul, îl tai fideluţă şi îl pui la călit în 50 ml ulei. Laşi să se răcească prazul, îl amesteci cu brânza dulce şi cu cea de burduf, cu sare şi cu ouă bătute bine.

Ungi tava, aşezi 1/2 din foile pentru plăcintă, ungi foile cu ulei între ele, torni compoziţia şi o întinzi uniform.

Deasupra, pui şi restul de foi şi nu uita să le ungi pe fieca¬re parte cu ulei. Deasupra, ungi foile cu ou bătut şi, cu un cuţit bine ascuţit, tai bucăţile de plăcintă (mai mult crestate, nu tăiate de tot). Dai plăcinta la cuptor.

Când scoţi plăcinta din cuptor, o laşi să se răcească, apoi o tai uşor, fiindcă este deja crestată.

Plăcintă oltenească

Plăcintă oltenească

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.