Plăcintă cu paste si ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu paste si ciuperci din: aluat, ciuperci, paste, ulei, usturoi, ceapa, rosii in bulion, busuioc, oua, sare si piper.

Ingrediente:Plăcintă cu paste si ciuperci

  •  500 g aluat de placinta
  • 800 ciuperci de cultura
  • 400 g paste scurte
  • 4 linguri ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 400 g rosii in bulion
  • cateva fire de busuioc
  • 3 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi pastele la fiert în apă cu sare, fierbeţi-le după indicaţiile de pe ambalaj. Tăiaţi ciuopercile în sferturi şi căliţi-le, împreună cu ceapa tocată mărunt, în ulei.

Când a scăzut toată apa lăsată de ciuperci, adăugaţi roşiile tăiate în cubuleţe şi bulionul în care au fost conservate, condimentaţi, adăugaţi usturoiul pisat şi busuiocul tocat.

Lăsaţi pe foc potrivit până când scade sosul la jumătate. Intindeţi două foi de aluat. Cu una tapetaţi un vas termorezistent, uns cu ulei.

Turnaţi în vas compoziţia cu ciuperci, amestecată cu 2 ouă bătute şi cu pastele. Puneţi deasupra a doua foaie de aluat şi prindeţi bine marginile pentru a nu se risipi preparatul la copt.

Ungeţi foaia cu ou bătut după ce aţi făcut deasupra ei figurine decorative din aluat. Coaceţi la foc potrivit până când aluaţul se rumeneşte uniform.

Plăcintă cu paste si ciuperci

Plăcintă cu paste si ciuperci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.