Plăcintă cu paste si ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu paste si ciuperci din: aluat, ciuperci, paste, ulei, usturoi, ceapa, rosii in bulion, busuioc, oua, sare si piper.
- 500 g aluat de placinta
- 800 ciuperci de cultura
- 400 g paste scurte
- 4 linguri ulei
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 400 g rosii in bulion
- cateva fire de busuioc
- 3 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi pastele la fiert în apă cu sare, fierbeţi-le după indicaţiile de pe ambalaj. Tăiaţi ciuopercile în sferturi şi căliţi-le, împreună cu ceapa tocată mărunt, în ulei.
Când a scăzut toată apa lăsată de ciuperci, adăugaţi roşiile tăiate în cubuleţe şi bulionul în care au fost conservate, condimentaţi, adăugaţi usturoiul pisat şi busuiocul tocat.
Lăsaţi pe foc potrivit până când scade sosul la jumătate. Intindeţi două foi de aluat. Cu una tapetaţi un vas termorezistent, uns cu ulei.
Turnaţi în vas compoziţia cu ciuperci, amestecată cu 2 ouă bătute şi cu pastele. Puneţi deasupra a doua foaie de aluat şi prindeţi bine marginile pentru a nu se risipi preparatul la copt.
Ungeţi foaia cu ou bătut după ce aţi făcut deasupra ei figurine decorative din aluat. Coaceţi la foc potrivit până când aluaţul se rumeneşte uniform.
Plăcintă cu paste si ciuperci
Pofta buna!