Placinta cu paste si sos de vin rosu
PrinteazaPlacinta cu paste si sos de vin rosu din: foi de placinta, paste, unt, oua, zahar, smantana, branza, vanilie, stafide, lamaie, ulei, pesmet, vin, scortisoara, cardamom.
Ingrediente:
- 4 foi de plăcintă
- 300 g paste subţiri
- 1 lingură unt
- 3 ouă
- 6 linguri zahăr
- 100 g smântână
- 200 g brânză proaspătă
- esenţă de vanilie
- stafide
- coajă rasă de lămâie
- ulei
- pesmet
Pentru sos:
- 300 ml vin roşu dulce
- 1 cană zahăr
- scorţişoară
- cardamom
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg, apoi se amestecă împreună cu untul topit.
Se mixează smântână cu brânza, ălbenuşurile, zahărul, stafidele, coaja de lămâie, vanilia, apoi se adaugă peste paste.
La sfârşit se încorporează albuşurile bătute spumă.
Se unge un vas cu ulei şi se tapetează cu pesmet.
Se pun două foi de plăcintă unse fiecare cu ulei, se îmbracă şi pereţii vasului, se adaugă amestecul de paste cu brânză, iar deasupra se pun celelalte două foi de plăcintă, unse cu ulei.
Plăcinta se coace, 30-35 minute, în cuptorul încins.
Separat, se fierbe vinul cu zahărul până când se îngroaşă, apoi se aromatizează cu scorţişoară şi cardamom.
Plăcinta se serveşte stropită cu sos cald.
Pofta buna!