Placinta Pastorului (Shepherd’s pie)
PrinteazaPlacinta Pastorului din: carne de oaie sau miel, unt, ceapa, cartofi, lapte, cimbru, sare si piper.
- 1 kg carne de oaie sau miel
- 6 linguri unt
- 1 ceapa
- 1 kg cartofi
- 200 ml lapte
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Treceţi carnea prin maşina de tocat. Căliţi ceapa tocată mărunt în 2 linguri unt până când se înmoaie uşor, fără a se îngălbeni. Adăugaţi carnea tocată, cimbrul, sare şi piper, după gust şi ţineţi tigaia pe foc potrivit până când carnea este călită de jumătate.
Curăţaţi cartofii de coajă, tăiaţi-i în cubuleţe şi fierbeţi-i în apă cu sare. Când sunt fierţi, scurgeţi-i de apă şi faceţi din ei un piure, adăugând laptele călduţ şi 2 linguri de unt. Ungeţi un vas termore- zistent cu unt, turnaţi în vas amestecul de ceapă şi carne, nivelaţi-l, deasupra puneţi în strat uniform piureul de cartofi.
Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit, pe raftul de sus al cuptorului, până când piureul se rumeneşte.
Placinta Pastorului
Pofta buna!
Foarte buna placinta asta