Placinta Pastorului (Shepherd’s pie)

Printeaza

Placinta Pastorului din: carne de oaie sau miel, unt, ceapa, cartofi, lapte, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Placinta Pastorului

  • 1 kg carne de oaie sau miel
  • 6 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Treceţi carnea prin maşina de tocat. Căliţi ceapa tocată mărunt în 2 linguri unt până când se înmoaie uşor, fără a se îngălbeni. Adăugaţi carnea tocată, cimbrul, sare şi piper, după gust şi ţineţi tigaia pe foc potrivit până când carnea este călită de jumătate.

Curăţaţi cartofii de coajă, tăiaţi-i în cubuleţe şi fierbeţi-i în apă cu sare. Când sunt fierţi, scurgeţi-i de apă şi faceţi din ei un piure, adăugând laptele călduţ şi 2 linguri de unt. Ungeţi un vas termore- zistent cu unt, turnaţi în vas amestecul de ceapă şi carne, nivelaţi-l, deasupra puneţi în strat uniform piureul de cartofi.

Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit, pe raftul de sus al cuptorului, până când piureul se rumeneşte.

Placinta Pastorului

Placinta Pastorului

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Foarte buna placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.