Placinta cu pere, mere si zmeura
PrinteazaPlacinta cu pere, mere si zmeura din: pere, mere, zmeura, faina, migdale, unt, zahar, fulgi de migdale.
- 4 pere
- 2 mere coapte
- 150 g zmeură
Pentru aluatul crocant:
- 200 g făină
- 100 g migdale măcinate
- 150 g unt
- 125 g zahăr Demerara
- o mână plină cu fulgi de migdale
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 1 90°C.
Pentru aluat, amestecă făina şi migdalele măcinate într-un bol. Adaugă untul şi încorporează-l cu degetele, apoi adaugă 3 linguri cu zahăr. Lasă deoparte.
Curăţă de coajă şi de sâmburi merele şi perele şi taie-le în sferturi. Taie mărul în felii subţiri şi pune toate fructele într-un vas termorezistent cu 3 linguri de zahăr şi 5 linguri de apă. Pune cu lingura aluatul deasupra şi presară fulgii de migdale.
Coace tarta timp de 50-60 de minute, până când sucul începe să iasă afară. Serveşte-o caldă sau rece, cu frişcă, dacă îţi place.
Pofta buna!