Placinta cu pere, mere si zmeura

Printeaza

Placinta cu pere, mere si zmeura din: pere, mere, zmeura, faina, migdale, unt, zahar, fulgi de migdale.

Ingrediente:Placinta cu pere, mere si zmeura

  • 4 pere
  • 2 mere coapte
  • 150 g zmeură

Pentru aluatul crocant:

  • 200 g făină
  • 100 g migdale măcinate
  • 150 g unt
  • 125 g zahăr Demerara
  • o mână plină cu fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 1 90°C.

Pentru aluat, amestecă făina şi migdalele măcinate într-un bol. Adaugă untul şi încorporează-l cu degetele, apoi adaugă 3 linguri cu zahăr. Lasă deoparte.

Curăţă de coajă şi de sâmburi merele şi perele şi taie-le în sferturi. Taie mărul în felii subţiri şi pune toate fructele într-un vas termorezistent cu 3 linguri de zahăr şi 5 linguri de apă. Pune cu lingura aluatul deasupra şi presară fulgii de migdale.

Coace tarta timp de 50-60 de minute, până când sucul începe să iasă afară. Serveşte-o caldă sau rece, cu frişcă, dacă îţi place.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.