Plăcintă cu pere şi parmezan
PrinteazaO reteta de placinta cu pere si permezan din: făină, unt, zahăr tos, ml smântână, două ouă, sare, praf de copt, miezuri de floarea-soarelui prăjite, zahăr vanilinat, compot de pere, parmezan, pesmet, scorţişoară si mere.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 150 g zahăr tos
- 50 ml smântână
- două ouă
- sare
- jumătate de pliculeţ praf de copt
- 50 g miezuri de floarea-soarelui prăjite
- compot de pere
- 100 g parmezan
- pesmet
- scorţişoara
- mere
Mod de preparare:
Untul se pune într-un bol împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi sarea. Se mixează până capătă consistenţa unei creme, se adaugă ouăle, smântână, praful de copt şi făina.
Se frământă până rezultă un aluat târe, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă şi se aşază într-o formă de tartă unsă cu unt. Se presară pesmetul, se aşază perele scurse de suc, se pun miezurile de floarea-soarelui şi se presară parmezan ras.
Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit până ce parmezanul devine auriu şi aluatul s-a copt. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească zece minute în formă, apoi se scoate şi se taie bucăţi. Se serveste calda sau rece, cu un sos din mere rase si scortisoara.
Poftă bună!