Plăcintă cu pere şi parmezan

Printeaza

O reteta de placinta cu pere si permezan din: făină, unt, zahăr tos, ml smântână, două ouă, sare, praf de copt, miezuri de floarea-soarelui prăjite, zahăr vanilinat, compot de pere, parmezan, pesmet, scorţişoară si mere.

Ingrediente: Plăcintă cu pere şi parmezan

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr tos
  • 50 ml smântână
  • două ouă
  • sare
  • jumă­tate de pliculeţ praf de copt
  • 50 g miezuri de floarea-soarelui prăjite
  • compot de pere
  • 100 g parmezan
  • pesmet
  • scorţişoara
  • mere

 

Mod de preparare:

Untul se pune într-un bol împre­ună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi sarea. Se mixează până capătă con­sistenţa unei creme, se adaugă ouăle, smântână, praful de copt şi făina.

Se frământă până rezultă un aluat târe, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde o foaie potrivit de groasă şi se aşază într-o formă de tartă unsă cu unt. Se presară pesmetul, se aşază perele scurse de suc, se pun miezurile de floarea-soarelui şi se presară parmezan ras.

Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit până ce parmezanul devine auriu şi aluatul s-a copt. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească zece minute în formă, apoi se scoate şi se taie bucăţi. Se serveste calda sau rece, cu un sos din mere rase si scortisoara.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.