Placinta cu pere, struguri si nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu pere, struguri si nuci din: faina, sare, unt, apa, pere, nuci, suc de portocale, coaja de portocala, boabe de struguri, zahar tos si faina.
aluat:
- 300 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 200 g unt
- aproximativ 125 ml apa foarte rece
umplutura:
- 2-3 pere mari coapte
- 100 g nuci zdrobite
- 3 linguri suc de portocale
- coaja rasa de la 1 portocala
- 250 g boabe de struguri
- 300 g zahar tos
- 2 lingurite faina
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu sarea, untul, margarina şi apa, până când se obţine un aluat omogen. Puneţi doar atâta apă cât să obţineţi un aluat mai tare împărţiţi aluatul în două, înfăşuraţi bucăţile în folie şi puneţi-le la frigider pentru cel puţin 20 de minute. Puneţi sucul şi coaja de portocală într-o cratiţă, la foc potrivit.
Adăugaţi perele curăţate de coajă şi sâmburi şi tăiate în felii sau cubuleţe. Puneţi boabele de struguri, nucile, zahărul (mai puţin 1 lingură) şi făina. Amestecaţi ingredientele timp de 5 minute, apoi opriţi focul, întindeţi o foaie cu grosimea de 5 mm dintr-o bucată de aluat.
Trebuie să aibă diametrul de cel puţin 23cm. Puneţi foaia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste foaia de aluat turnaţi amestecul de pere cu struguri şi nuci. întindeţi o foaie din a doua bucată de aluat.
Decupaţi în mijlocul ei conturul unei pere şi al unei frunze. Puneţi foaia astfel decupată peste ingredientele din tavă şi presaţi puţin marginile foii. Vă puteţi ajuta de o furculiţă şi atunci veţi obţine o margine decorativă. Coaceţi plăcinta la la foc potrivit, până când este rumenită uniform.
Placinta cu pere, struguri si nuci
Pofta buna!