Vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel. Este o opțiune deosebită pentru o cină specială sau ocazii festive. Carnea de vitel este bogată în proteine de calitate, iar ciupercile adaugă o notă de savoare și textură interesantă. Ingrediente: 500 g carne de […]
Placinta cu pere si vanilie
PrinteazaPlacinta cu pere si vanilie din: faina, unt, ou, sare, smantana, zahar, esenta de vanilie, pere, fulgi de ciocolata, menta.
Ingrediente:
aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 ou
- 1 praf sare
cremă:
- 300 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- 2 lingurt făină
- 150 g zahăr
- 1 esenţă de vanilie
- 6 pere
- fulgi ciocolată (pentru decor)
- mentă (pentru decor)
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul, oul, un praf de sare şi 2-3 linguri de apă. Frămânţi aluatul până devine omogen, apoi it pui într-o folie de plastic şi it dai la frigider 30 de minute.
Amesteci smântâna cu galbenusurile, faina, zaharul si vanilia.
Intinzi aluatul intr-o tava de tarta, imbracand si peretii, si pui crema de smantana.
Cureti perele, le tai felii subtiri, le asezi suprapuse peste crema si dai tarta la cuptor 45 de minute.
Ornezi cu doua felii subtiri de para, fulgi de ciocolata si frunze de menta.
Placinta cu pere si vanilie
Pofta buna!
Pui cu sos de miere si vin din: vin alb, sos de soia, pudra de usturoi, piept de pui, ulei, miere, faina, sare, piper. 4 portii Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, […]