Placinta cu pere
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu pere, ulei, faina, sare, faina, apa, margarina, zahar, ou, scortisoara si coaja de lamaie.
- 1 cană apă
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- făină cât cuprinde
Ingrediente aluat 2:
- 250 g margarina
- 7 linguri faina
Ingrediente umplutura:
- 6 pere mari
- 200 g zahăr
- 4 coaja de la o lămâie
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 ou
Mod de preparare:
Se amestecă apa uleiul, sarea, făina şi se frământă un aluat consistent, iar separat margarina se amestecă bine cu cele şapte linguri de faină. Se întinde primul aluat în foaie şi se aşază peste el al doilea aluat, se rulează si se da la frigider pentru 2 ore.Se intinde din nou, se ruleaza si se mai da la rece inca o ora.
Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se pun într-un vas împreună cu zahărul, coaja de lămâie, scorţişoara şi se amestecă. Se unge o cratiţă rotundă sau o formă de tort cu ulei şi se tapetează cu făină.
Aluatul se împarte în două. O parte se întinde mai mare decât diametrul formei în care se coace plăcinta, iar cealaltă parte cât forma. Se aşază prima foaie in formă, se pun perete, a doua foaie, iar prima se strânge în interior, ca în imagine. Se unge plăcinta cu oul bătut şi se introduce la cuptor pentru 40-45 de minute la foc mic. Se lasă să se răcească înainte de a li servită.
Placinta cu pere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu pere