Plăcintă cu peşte, creveţi şi spanac

Printeaza

O reteta de placinta cu peste, creveti si spanac din: aluat, spanac, fileuri de peste, creveti, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru, menta, marar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g aluat foitaj
  • 500 g spanac congelat
  • 300 g fileuri de peste alb (cod merluciu, salau)
  • 300 g creveti decorticati
  • 1 capatana de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • busuioc
  • cimbru
  • menta verde
  • marar uscat
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Iei prima foaie de aluat şi o aşezi în tava de copt, având grijă să aşterni mai întâi hârtia de copt, unsă cu puţin ulei. Incingi cuptorul. Condimentezi spanacul cu sare, piper, mirodenii şi fileurile de peşte.

Presari creveţii decorticaţi şi condimentezi dacă mai este nevoie. Aşezi acest amestec, în mod cât mai uniform, deasupra primei foi de aluat şi acoperi cu ce-a de-a doua foaie de aluat. Inţepi plăcinta deasupra cu o furculiţă şi apoi dai tava în cuptorul deja încins, la foc potrivit.

După o jumătate de oră plăcinta este gata, având aluatul rumen şi crocant.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.