Placinta cu peste si creveti
PrinteazaPlacinta cu peste si creveti din: file de peste, creveti, ceapa, fenicul, usturoi, seminte, ulei, spanac, masline, unt, lamaie, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g file de peşte alb, dezgheţat şi spălat
- 2 căni cu supă de peşte un praf de şofran
- 150 g creveţi fierţi, decorticaţi
- sare şi piper, după gust
- 2 cepe, tăiate mărunt
- 1 bulb de fenicul, tăiat mărunt
- 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
- 1 linguriţă cu seminţe de chimion
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 200 g spanac, tăiat mărunt
- 6 măsline verzi, fără sâmburi
- 0 mână plină cu muguri de pin, prăjiţi
- 4 linguri cu unt, plus extra
- 4 linguri cu făină
- 1 lămâie
- 4 foi de plăcintă
Mod de preparare Placinta cu peste si creveti:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe uşor peştele în supă timp de 5 minute. Scoate-l şi lasă-l deoparte.
Adaugă şofranul în supa fierbinte. Taie peştele în bucăţi mari şi pune-le într-un bol împreună cu creveţii.
Asezonează după gust cu sare şi piper.
Căleşte ceapa, feniculul, usturoiul şi seminţele de chimion în ulei de măsline.
Adaugă spanacul şi prăjeşte până se înmoaie. Adaugă măslinele şi mugurii de pin. Asezonează cu sare, după gust.
Topeşte untul într-o oală, pune făina şi toarnă încet supa de peşte, amestecând, până obţii un sos gros. Fierbe-I timp de 5 minute.
Asezonează după gust cu sare şi piper. Sosul trebuie să aibă consistenţa unui sos de brânză, mai adaugă supă dacă este necesar.
Amestecă peştele cu spanacul şi sosul de şofran. Pune umplutura într-o tavă de plăcintă.
Rade coajă de lămâie deasupra şi stoarce şi puţin suc.
Unge foile de plăcintă cu unt topit, încreţeşte uşor foile şi aranjează-le deasupra.
Coace plăcinta timp de 20 de minute, sau până se rumeneşte frumos.
Pofta buna!