Placinta cu peste si marar
PrinteazaPlacinta cu peste si marar din: peste, ceapa, usturoi, telina, patrunjel, paine, oua, marar, sare, piper.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
- un kg fileuri de merluciu sau cod
- 2 cepe
- 6 căţei usturoi
- un fir ţelină
- o legătură pătrunjel
- 4 felii pâine
- 3 ouă
- sare
- piper
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 3 ouă
- 100 ml ulei
- un plic praf de copt
- o legătură mărar
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Placinta cu peste si marar: Pentru chiftele, peştele se trece prin maşina de tocat cu ceapa şi pâinea înmuiată în apă.
Se adaugă usturoiul pisat, ţelina şi pătrunjelul tocate, sare, piper şi ouăle. Se amestecă bine şi apoi se modelează chiftele care se trec uşor prin făină.
Pentru aluat, se amestecă ouăle cu uleiul, se face un gol în făina amestecată cu praful de copt, unde se pune amestecul, se adaugă mărarul tocat fin şi caşcavalul trecut prin râzătoare. Se amestecă bine.
Se toarnă aluatul în tava aragazului, se aşază chiftelele si se coc 45 de minute.
Pofta buna!