Placinta cu peste
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, file de peste alb, peste afumat, lapte, sos de branza, oua, piure de cartofi si branza cedar.
- 1 lingura ulei de masline
- 2 fire de praz, taiate rondele
- 500 g file de peste alb (cod, salau)
- 300 g peste afumat
- 300 ml lapte
- un tub cu 300 ml sos de branza, gata preparat
- 4 oua fierte moi, taiate jumatati
- 650 g piure de cartofi sau felii de cartofi fierti
- 50 g branza Cedar, rasa
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Incinge uleiul in tigaie, adauga prazul si caleste 6-8 minute. apoi scoate rondelele.
Pune intr-o oala fileurile de peste si pestele afumat, laptele acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Scoate apoi pestele, rupe-l bucati si inlatura oasele.
Incorporeaza sosul de branza in laptele cald din oala, lasa sa dea in clocot si adauga prazul calit. Pune bucatile de peste intr-un vas termorezistent, aseaza oul fiert deasupra si toarna sosul de lapte si branza.
Separat, pregateste piureul de cartofi, pune-l deasupra si presara branza Cedar. Da la cuptor 20-30 de minute.
Placinta cu peste
Pofta buna!