Placinta cu picioare de miel

Printeaza

O reteta de placinta cu picioare de miel din: pasta de rosii, vin rosu, faina, ulei de masline, picioare de miel, sare de mare, piper, morcovi, ceapa, nap, praz, tulpini de telina, rozmarin, cimbru, aluat frantuzesc, faina, ou si lapte.

Mâncarea e delicioasă, deoarece carnea înăbuşită merge foarte bine cu aluatul franţuzesc. Cel mai bine este s-o serviţi ca pe o plăcintă, cu legume fierte precum morcovi, broccoli şi fasole.

Ingrediente:Placinta cu picioare de miel

  • 2 linguri de pastă de roşii
  • 3/4 sticlă de vin roşu
  • o lingură de făină, plus încă 2 linguriţe cu vârf
  • ulei de măsline
  • 4 picioare de miel, de la care s-a îndepărtat carnea şi grăsimea de la un capăt al osului
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi mai mare
  • 3 cepe, curăţate şi tocate mai mare
  • un nap mijlociu, curăţat şi tăiat bucăţi mai mari
  • un fir de praz, spălat, curăţat şi tocat mai mare
  • 4-5 tulpini de ţelină, curăţate şi tăiate mai mare
  • o legătură mică de rozmarin proaspăt
  • o legătură mică de cimbru proaspăt
  • 500 g aluat franţuzesc
  • făină
  • un ou mare
  • puţin lapte

 

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, amestecaţi pasta de roşii, vinul şi o lingură de făină în robotul de bucătărie. încălziţi o cratiţă şi turnaţi în ea puţin ulei de măsline. Condimentaţi picioarele de miel cu sare şi piper, apoi puneţi-le în cratiţă şi rumeniţi-le pe toate părţile timp de câteva minute. Scoateţi-le pe o farfurie şi aruncaţi cu atenţie uleiul fierbinte. Turnaţi în cratiţă alt ulei şi adăugaţi morcovii, ceapa, napul, prazul şi ţelina. Căliţi-le circa 15 minute la foc mic, până când se înmoaie.

Adăugaţi 2 linguriţe cu vârf de făină, sosul de vin, rozmarinul şi cimbrul. Puneţi picioarele de miel înapoi în cratiţă şi împingeţi-le astfel încât să fie complet acoperite de lichid (mai puţin oasele). Aduceţi la fierbere, acoperiţi cratiţa cu un capac fix pe măsura ei şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 1 1/2 ore. Veţi obţine un sos delicios, iar carnea trebuie să fie fragedă, dar fără să se desfacă.

In timp ce fierbe carnea, întindeţi aluatul pe o suprafaţă curată, presărată cu făină, într-un strat de grosimea unei monede, apoi tăiaţi-l fâşii de circa 3 cm lăţime. Luaţi un vas ceramic cu pereţii înalţi, în care să încapă fix cele 4 picioare de miel. Scoateţi carnea din cratiţă când e gata şi puneţi-o în vasul de pământ, încingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Gustaţi sosul şi condimentaţi, dacă e nevoie. Trebuie să fie consistent; dacă e prea subţire, fierbeţi-l la foc mic, cu capac, timp de câteva minute, până când ajunge la consistenţa dorită, apoi turnaţi-l peste picioarele de miel.

Bateţi oul şi laptele şi ungeţi cu acest amestec marginea vasului. Aşezaţi benzile de aluat peste vas, în mod aleator (ca în figura alăturată), înfăşurându-le în jurul oaselor de miel. Astfel carnea va fi acoperită cu un capac de aluat, iar în timpul coacerii zeama va ieşi la suprafaţă în jurul oaselor. Nu vă faceţi griji dacă suprapuneţi fâşiile de aluat şi dacă marginile nu sunt aranjate cu grijă. Ungeţi aluatul cu amestecul de ou.

Coaceţi plăcinta în cuptorul încins timp de 20 de minute, până când aluatul devine auriu. Serviţi în mijlocul mesei, cu broccoli, morcovi şi varză fierte la aburi sau în apă.

Placinta cu picioare de miel

Placinta cu picioare de miel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.