Pui la Tigaie cu Lemongrass și Sos de Pește din: piept de pui, lemongrass, usturoi, ghimbir, sos de peste, ulei, zahar brun, sare, piper, suc de lamaie, coriandru. Descoperă cum să prepari un pui la tigaie cu lemongrass și sos de pește folosind această rețetă simplă, dar plină de arome. O cină rapidă și sănătoasă, […]
Placinta cu piersici si scortisoara
PrinteazaPlacinta cu piersici si scortisoara din: făină, sare, zahar, unt moale, oua, apa, piersici, zahar, faina, unt, scorţişoară.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 1 praf sare
- 15 g zahăr
- 300 g unt moale
- 2 gălbenuşuri
- 250 ml apă
Pentru umplutură:
- 5 piersici
- 100 g zahăr
- 50 g făină
- 2 linguri unt
- scorţişoară
Pentru copt:
- un ou
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pun în mixer făina, sarea, zahărul si untul. Se mixează, se adaugă gălbenuşurile şi apa, se amestecă, apoi aluatul se înveleşte în folie şi se lasă două ore la frigider.
Pentru umplutură, se amestecă făina cu zahărul şi scorţişoara şi apoi li se adaugă felii de piersică.
Aluatul se împarte în două, o parte se întinde si se pune în tava de copt, se aşază piersicile, se repartizează untul deasupra lor si se acoperă cu a doua foaie de aluat.
Se unge cu ou bătut, se găureşte, se presară cu zahăr şi se coace 35 de minute maximum.
Placinta cu piersici si scortisoara
Pofta buna!
Pui la Tigaie cu Lemongrass și Sos de Pește