Placinta cu piersici
PrinteazaO reteta gustoasa de placinta cu: piersici, suc de lamaie, faina, sare, ou, zahar, unt.
- 500 g piersici tăiate felii
- o lingură de suc de lămâie
- 130 g făină
- o jumătate de linguriţă de sare
- un ou bătut
- 200 g zahăr
- 6 linguri de unt topit
Mod de preparare:
Intr-o formă rotundă se aşază un strat de felii de piersici. Se stropesc cu zeamă de lămâie. Se amestecă făina, sarea şi zahărul împreună cu oul bătut până când se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se presară această compoziţie, apoi se stropeşte cu unt topit.
Se coace timp de 40 de minute, la 375 grade C. Se serveşte cu frişcă sau îngheţată. Piersicile pot fi înlocuite cu alte fructe de sezon.
Placinta cu piersici
Pofta buna!