Placinta poale in brau
PrinteazaPlacinta poale in brau
Pentru aluat:
- 750 g făină
- 30 g drojdie
- 3 ouă
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă zahăr pisat
- 1 ceaşcă lapte
- 75 g unt topit
Pentru Umplutură :
- 250 g brînză de burduf sau caş frămîntat
- 50 g unt proaspăt
- 2 ouă
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Punem împreună toate produsele pentru aluat. Adăugăm drojdia muiată în lapte şi frămîntăm aluatul, turnînd lapte călduţ cît cuprinde făina, ca să obţinem un aluat potrivit de moale. Impărţim aluatul în bucăţi ceva mai mari decît un măr. întindem cu sucitorul fiecare bucată de aluat, făcînd o foaie rotundă de mărimea unei farfurii (diametrul de 20 cm).
Amestecăm brînză cu ouăle şi cu zahărul şi o împărţim în atîtea părţi, cîte foi sînt. Intindem brînză cu un cuţit pe foaie, lăsînd neunsă o margine lată de un deget.
Pe masa de aluat punem o foaie rotundă unsă cu brînză. Apucăm cu amîndouă mâinile foaia din dreapta şi din stingă şi tragem în afară, ca să se subţieze puţin foaia. Pe urmă aducem aceste capete la mijloc şi le lipim vîrfurile, fără să le petrecem unul peste altul. Repetăm operaţia cu celelalte două capete ale foii. In felul acesta plăcinta se aseamănă cu poalele sumese (prinse în brîu). Cu un cuţit crestăm adînc colţurile formate pînă ajungem la brînză, şi petrecem marginile una peste alta, apăsînd uşor cu degetele.
Ungem cu unt o tavă de mărimea cuptorului şi aşezăm plăcintele unse cu unt. Le coacem la cuptor fierbinte. După ce s-au copt le ungem cu unt topit sau netopit şi le aşezăm una peste alta. Ţinem plăcintele la cald pînă le servim.
Pofta buna!
Placinta asta imi aminteste de copilarie, de bucatele gustoase ale buncii 🙂