Placinta de porumb (pastel de choclo)

Printeaza

Placinta de porumb din: porumb de lapte, umplutura, pui, unt, ulei, zahar, lapte, sos de ardei iute, oua, foi de busuioc si sare.

Ingrediente:

  • 12 porumbi de lapte
  • 1/2 kg de umplutura (carne, ceapa, usturoi, condimente)
  • 1 pui prajit
  • 2 lingurite de unt
  • o lingurita de ulei
  • 2 lingurite de zahar granulat
  • 1 l de lapte
  • 3 linguri sos de ardei iute
  • 4 oua fierte tari
  • 3 foi de busuioc
  • o lingura si jumatate de sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă boabele de pe coceni, apoi se trec prin maşina de tocat, într-o oală se pun untul cu ulei cald, se adaugă pasta de porumb şi se fierbe la foc lent, în timp ce se amestecă. Se adaugă laptele şi, pe măsură ce se întăreşte, se pun sare, zahăr şi busuioc tăiat fin.

Când devine ca o pastă, se pregăteşte mâncarea propriu-zisă. Se unge cu ulei fiecare recipient şi se pun patru linguri pline cu umplutură, o bucată de pui prăjit, dezosat, şi un ou fiert tare tăiat felii.

Se acoperă cu un strat de porumb de 3 centimetri. Se presară zahăr şi se aşază în cuptorul bine încins, până când zahărul începe să se caramelizeze.

Placinta de porumb

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. sa incercam ceva nou 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.