Placinta de porumb (pastel de choclo)
PrinteazaPlacinta de porumb din: porumb de lapte, umplutura, pui, unt, ulei, zahar, lapte, sos de ardei iute, oua, foi de busuioc si sare.
- 12 porumbi de lapte
- 1/2 kg de umplutura (carne, ceapa, usturoi, condimente)
- 1 pui prajit
- 2 lingurite de unt
- o lingurita de ulei
- 2 lingurite de zahar granulat
- 1 l de lapte
- 3 linguri sos de ardei iute
- 4 oua fierte tari
- 3 foi de busuioc
- o lingura si jumatate de sare
Mod de preparare:
Se curăţă boabele de pe coceni, apoi se trec prin maşina de tocat, într-o oală se pun untul cu ulei cald, se adaugă pasta de porumb şi se fierbe la foc lent, în timp ce se amestecă. Se adaugă laptele şi, pe măsură ce se întăreşte, se pun sare, zahăr şi busuioc tăiat fin.
Când devine ca o pastă, se pregăteşte mâncarea propriu-zisă. Se unge cu ulei fiecare recipient şi se pun patru linguri pline cu umplutură, o bucată de pui prăjit, dezosat, şi un ou fiert tare tăiat felii.
Se acoperă cu un strat de porumb de 3 centimetri. Se presară zahăr şi se aşază în cuptorul bine încins, până când zahărul începe să se caramelizeze.
Placinta de porumb
Pofta buna!
sa incercam ceva nou 🙂