Placinta cu crema de vanilie din: margarina, faina, oua, praf de copt, lapte, budinca. Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml apă 125 g margarină 250 g faină 5 ouă 2 lingurite praf de copt Pentru cremă: 250 + 150 ml lapte 220 g zahăr pudră 2 linguri pudră de budinca de vanilie Mod de preparare: Pentru aluat, […]
Placinta cu porumb
PrinteazaPlacinta cu porumb din: aluat, ardei, porumb, ceapa, dovlecel, sos de rosii, parmezan, ulei, sare, piper.
- 200 g aluat congelat
- 2 ardei graşi de culori diferite
- 2 linguri boabe de porumb
- 2 legături ceapă verde
- un dovlecel
- 2 linguri sos de roşii
- puţin parmezan
- o lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei se călesc ceapa tocată şi dovlecelul tăiat cuburi mici.
Se presară cu sare, piper şi se lasă 5 minute pe foc.
Aluatul se desface din pachet şi se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se unge aluatul cu sos de roşii, lăsând o bandă de 3-4 cm de jur-împrejur. Se pun dovleceii cu ceapa.
Se adaugă porumbul trecut sub un jet de apă şi bine scurs, ardeii tăiaţi cuburi mici.
Se întorc marginile lăsate libere peste legume, se presară parmezanul şi se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Placinta cu rosii uscate
Placinta cu rosii uscate din: faina, unt, sunca, rosii, crema de branza, cimbru, masline, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 175 g unt o linguriţă sare 250 ml apă Pentru umplutură: 4 felii şuncă 2 roşii 250 g cremă de brânză cimbru 2 linguri măsline feliate un gălbenuş + 3 linguri lapte Mod […]
Placinta de spanac cu usturoi
Placinta de spanac cu usturoi din: faina, ulei, spanac, ceapa, usturoi, lamaie, ulei, sare. Ingediente: 250 g făină 80 ml ulei 80 ml apă caldă sare Pentru umplutura: 500 g spanac 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri cu zeamă de lămâie ulei sare Mod de preparare: Amestecă făina cu uleiul, apa şi […]
Pofta buna!