portocale, lamaie, miere, gheata. Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant puternic care sprijină sistemul imunitar, ajută la vindecarea rănilor și la producerea de colagen în organism. Consumul regulat de suc de portocale poate contribui la menținerea sănătății sistemului imunitar. Ingrediente: 4 portocale mari 1 lămâie […]
Placinta cu praz si marar
PrinteazaPlacinta cu praz si marar din: aluat de plainta, praz, marar verde, ceapa, morcov, cascaval, telemea, oua, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g aluat de placinta
- 600 g praz
- 2 legatura marar verde
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 300 g cascaval
- 200 g telemea
- 3 oua
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Placinta cu praz si marar: Căliţi în ulei ceapa tocată mărunt împreună cu prazul tăiat în rondele şi morcovul în cubuleţe.
Când prazul s-a înmuiat, luaţi vasul de pe foc, lăsaţi 5 minute să se răcească, apoi adăugaţi ouăle, mărarul tocat, caşcavalul şi telemeaua, rase, sare şi piper, întindeţi o foaie din jumătate de aluat într-o tavă unsă şi puneţi amestecul cu praz peste ea.
Acoperiţi umplutura cu altă foaie de aluat, înţepaţi-o cu o furculiţă şi puneţi tava la cuptor.
Coaceţi plăcinta la foc potrivit până când se rumeneşte deasupra.
Pofta buna!
Ciorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa
Reteta simpla si gustoasa din: pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, smantana, oua, lamaie, sare, piper, paine prajita. Ciorba radauteana este o delicioasa supa traditionala romaneasca, cunoscuta pentru savoarea sa unica. Ingrediente: 1 pui intreg (aproximativ 1,5 kg) 1 ceapa mare 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 pastarnac 1 […]