Plăcintă cu prune si cu nuci
PrinteazaO reteta de placinta cu prune si nuci din: faina, drojdie, lapte, zahar, coaja de lamaie, sare, unt, prune, nuci, oua, scortisoara, tuica de pune si fulgi de migdale.
aluat:
- 250 g faina
- 1/2 cub drojdie
- 125 ml lapte
- 30 g zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 praf de sare
- 70 g unt moale
topping:
- 1/2 kg prune
- 150 g nuci macinate
- 50 g piscoturi
- 2 oua
- 60 g zahar
- 1/4 lingurita de scortisoara
- eventual 1 lingura tuica de prune
- 50 g fulgi migdale
Mod de preparare:
Cerneţi făina într-un castron. Formaţi o adâncitură. Adăugaţi drojdia. Amestecaţi totul cu 2 linguri de lapte călduţ şi 1 linguriţă de zahăr. Lăsaţi aluatul să crească cca. 15 min. Adăugaţi restul de zahăr, coaja de lămâie, sare şi unt.
Turnaţi restul laptelui călduţ şi frământaţi cu mixerul. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l să crească alte 15 minute. Tăiaţi prunele în jumătate şi îndepărtaţi-le sâmburii. Prăjiţi nucile într-o tigaie fără. adaos de grăsime, apoi fărâmiţaţi pişcoturile.
Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Ungeţi cu grăsime o formă de plăcintă (0 30 cm). Tapetaţi cu aluatul forma pregătită. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile cu zahărul. Ameste¬caţi gălbenuşurile, scorţişoara şi pesmetul de pişcoturi.
Incorporaţi spuma de albuşuri, nucile şi ţuica. Intin-deţi amestecul peste blatul din formă şi aşezaţi prunele precum ţiglele de pe acoperiş. Presăraţi fulgii de migdale şi coaceţi prăjitura cca. 40 de minute.
Plăcintă cu prune si cu nuci
Pofta buna!