Limonadă cu Flori de Soc: Răcoritoare, Aromată și Plină de Savoare: o băutură răcoritoare și aromată, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Combinația dintre lămâia acidulată și aroma subtilă și florală a florilor de soc oferă o băutură sofisticată și naturală. Florile de soc sunt cunoscute pentru beneficiile lor antioxidante și calmante, făcând această limonadă […]
Placinta pufoasa cu struguri
PrinteazaPlacinta pufoasa cu struguri din: sare, lapte, unt, ou, zahar, apa, zeama de lamaie, faina de porumb, faina, praf de copt, vanilie, boabe de struguri.
Ingrediente:
- 1 praf sare
- 125 ml lapte
- 125 ml unt topit
- 1 ou
- 250 g zahar
- 100 ml apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingura faina de porumb
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita vanilie
- 300 g boabe de struguri
Mod de preparare:
Amesteci, într-un bol, apa cu un sfert de cană de zahăr, sucul de lămâie şi făina de porumb.
Adaugi praful de copt, sarea, făina în ploaie, ce a mai rămas din zahăr şi omogenizezi. încorporezi şi oul, laptele, untul şi vanilia.
Pui boabele de struguri într-un recipient şi le dai la cuptor, câteva minute, pentru a se înăbuşi uşor, apoi le scoţi, lei o tavă mare, ungi cu unt şi presari cu făină, apoi torni aluatul.
Deasupra, din loc în loc, aşezi strugurii înăbuşiţi şi ţii la copt cam 30 de minute.
Pentru a vedea dacă e gata, înţepi cu o scobitoare în aluat şi, dacă iese curată, poţi scoate tava. Laşi să se răcească şi serveşti.
Placinta pufoasa cu struguri
Pofta buna!
Salată de roșii cu brânză Manchego și busuioc
Salată de roșii cu brânză Manchego și busuioc – Rețeta rapidă și savuroasă pentru o masă ușoară și sănătoasă! Salata este o combinație rafinată și simplă, care aduce împreună gustul proaspăt și dulce al roșiilor cu aroma intensă a brânzei Manchego, un produs spaniol cu o textură fermă și un gust ușor picant. Busuiocul proaspăt […]