Plăcintă cu pui şi ceapă roşie
PrinteazaPlăcintă cu pui şi ceapă roşie din: aluat, piept de pui, ceapa rosie, cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g aluat foitaj
- 400 g piept de pui
- 5 cepe rosii
- 5-6 fire de cimbru verde
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pieptul de pui de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l. încingeţi într-o tigaie uleiul de măsline şi prăjiţi pieptul de pui tăiat în feliuţe până când începe să se rumenească puţin, apoi scoateţi feliuţele pe şerveţele şi păstraţi-le acoperite la cald.
Curăţaţi cepele, spălaţi-le, tăiaţi-le julienne şi căliţi-le în 2-3 linguri ulei.
Puneţi jumătate din aluatul foitaj într-o tavă stropită cu apă.
Puneţi pe aluat feliuţele de piept de pui, presăraţi-le cu cimbru tocat mărunt amestecat cu oregano şi deasupra puneţi ceapa călită.
Presăraţi cu sare şi piper. Acoperiţi totul cu aluatul rămas şi presaţi bine pe margini.
Ungeţi plăcinta cu ou bătut şi înţepaţi-o din loc în loc.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti la foc potrivit, circa 40-45 de minute.
Plăcintă cu pui şi ceapă roşie
Pofta buna!