Placinta cu pui, ciuperci si mazare

Printeaza

Placinta cu pui, ciuperci si mazare din: pui, unt, ceapa, telina, morcov, ciuperci, faina, smantana, lapte, sare, piper, patrunjel, mazare, aluat foietaj, ou.

Ingrediente: 

  • 1 pui gătit (fiert sau copt)
  • 50 g unt
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 2 tulpini de ţelină tăiate mărunt
  • 1 morcov mare, decojit şi ras
  • 150 g ciuperci tăiate în patru
  • 40 g făină
  • 5 g pudră de muştar
  • 250 ml smântână
  • 300 ml lapte
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 40 g pătrunjel tocat
  • 100 g mazăre
  • 400 g aluat foietaj dezgheţat
  • 1 ou batut

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Unge un vas mare, termorezistent, cu ulei. Scoate toate oasele şi pielea de la pui şi taie carnea în cuburi mici. Lasă carnea deoparte.

Incălzeşte untul într-o tigaie mare şi prăjeşte ceapa, ţelina, morcovul şi ciupercile pentru câteva minute. Presară făina şi muştarul pulbere şi prăjeşte timp de câteva minute.

Toarnă smântână şi laptele şi amestecă până obţii un sos gros. Condimentează cu sare şi piper negru proaspăt măcinat. Presară pătrunjelul şi mazărea, adaugă carnea de pui şi amestecă bine.

Toarnă amestecul de carne în vasul pregătit şi acoperă cu aluatul foietaj. Presează marginile cu o furculiţă şi unge deasupra cu ou. Coace aproximativ 30 de minute sau până când aluatul devine maro-auriu.

Placinta cu pui, ciuperci si mazare

Placinta_cu_pui_ciuperci_si_mazare

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.