Placinta cu pui si jambon
PrinteazaPlacinta cu pui si jambon din: făină, ulei, sifon, drojdie, unt, sare, pulpe şi piept de pui, jambon sau ceafă afumată, ficăţei de pasăre, oua, piper.
- 750 g făină
- 350 ml ulei
- 1 pahar sifon
- 20 g drojdie
- 1 lingură unt
- sare
Pentru umplutură:
- 1 1/2 kg pulpe şi piept de pui
- 300 g jambon sau ceafă afumată
- 5-6 ficăţei de pasăre
- 1 ou
- 50 ml ulei
- făină
- piper
Mod de preparare:
Frămânţi uri aluat din 500 g făină, 175 ml ulei, sifon, drojdie şi puţină sare. Introduci aluatul îrr frigider.
Mixezi făina şi uleiul rămase, până când compoziţia se îngroaşă.
Intinzi aluatul în foaie subţire, de 2-3 mm, o ungi cu amestecul cu ulei, o rulezi strâns şi împărţi ruloul în 2 părţi, una mai mare pentru baza tăvii şi una mai mică pentru deasupra.
Păstrezi aluatul în frigider până pregăteşti umplutura.
Dezosezi carnea, o presari cu sare şi piper, o treci prin făină şi o rumeneşti în puţin ulei.
Toci ficăţeii şi jambonul, adaugi oul, amesteci, potriveşti de sare şi piper şi omogenizezi.
Intinzi bucata mai mare de aluat în foaie care acoperă baza şi pereţii tăvii de 25×35 cm, în prealabil unsă cu unt. Inţepi aluatul cu furculiţa şi aşezi bucăţile de carne.
Umpli cu tocătură golurile. Acoperi cu a doua foaie şi lipeşti marginile presâridu-le.
Coci la foc mediu, 40 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Placinta cu pui si jambon
Pofta buna!