Placinta de pui cu legume si costita afumata
PrinteazaPlacinta de pui cu legume si costita afumata din: aluat foietaj, piept de pui, mazare, ceapa verde, costita afumata, ulei de masline, unt, supa de pui, galbenus, tarhon, piper, sare.
- 1 pachet aluat foietaj
- 600 g piept de pui
- 500 g mazăre
- 1 legătură de ceapă verde
- 250 g costiţă afumată
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 20 g unt
- 150 ml supă de pui
- 1 gălbenuş
- 1/2 legătură tarhon proaspăt
- piper
- sare
- 1 lingură cu unt pentru formă
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la foc mediu. Unge cu unt o formă pentru tarte (30 cm).
Fierbe boabele de mazăre în apă cât să le acopere, pentru 10-15 minute. Dacă foloseşti mazăre din conservă, nu trebuie s-o mai fierbi, ci s-o speli bine şi s-o scurgi. Incinge într-o cratiţă uleiul şi untul. Curăţă ceapa şi tai-o mărunt.
Căleşte ceapa până devine transparentă, apoi adaugă pieptul tăiat cubuleţe şi felii subţiri de costiţă.
După 2-3 minute, prăsară făina şi amestecă energic. Stinge cu supa de pui, sărează, condimentează şi lasă să mai fiarbă 15 minute.
Ia vasul de pe foc şi adaugă mazărea şi tarhonul fin tocat, apoi omogenizează cu mişcări uşoare.
Intinde aluatul cu sucitorul, ca să îl mai şubţiezi şi să obţii două foi.
Tapetează cu aluat baza şi pereţii formei pentru tarte, pune umplutura în strat uniform şi acoperă cu un capac de aluat înţepat din loc în loc sau cu şuviţe de aluat aşezate estetic.
Unge deasupra cu gălbenuşul bătut cu sare. Introdu tava în cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute.
Placinta de pui cu legume si costita afumata
Pofta buna!
Buna placinta de pui