Placinta de pui si legume – usor de preparat
PrinteazaPlacinta de pui si legume din: ceapa, radacina de pastarnac, ulei, pulpe de pui, cimbru, usturoi, faina, supa de pasare, lapte, aluat si ou.
Ingrediente:
- 2 cepe tăiate felii
- 2 bucăţi rădăcină de păstârnac tăiate rondele
- 2 linguri ulei
- 1 kg pulpe dezosate şi tocate
- 3 linguri frunzuliţe de cimbru proaspăt
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- 3 linguri făină
- 125 ml supă de pasăre
- 250 ml lapte
- 250 g aluat fraged (refrigerat)
- 1 ou bătut
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se rumenesc într-o tigaie ceapa şi păstârnacul şi se pun deoparte.
Se sărează, se piperează carnea şi se prăjeşte 4 min, într-o tigaie, în ulei cu usturoi şi cimbru. Se scoate şi se pun deoparte.
Intr-un castron se amestecă făina cu 80 ml apă. In tigaie se toarnă supa, laptele şi apa şi se lasă să fiarbă cca. 10 min. amestecând.
Se pune deoparte şi se lasă să se răcorească; apoi se adaugă păstârnacul şi carnea.
Se întinde o foaie de aluat; se decupează 4 fâşii lungi, groase de cca 4 cm şi se pun deoparte.
Cu restul de foaie de aluat se tapetează o formă de sufleu (diametru 22 cm).
Se acoperă cu o bucată de hârtie de copt şi se aşază deasupra boabe de fasole uscată pentru îngreunat; se coace blatul în alb, timp de cca 15 min.
Apoi se îndepărtează hârtia cu tot cu boabele şi se aşază pe blat umplutura.
Se acoperă cu un grătar din fâşiile de aluat puse deoparte; surplusul care atârnă peste marginile formei se decupează.
Suprafaţa de aluat se unge cu ou şi se coace la cuptor cca 25-30 min., până se rumeneşte.
Placinta de pui si legume
Pofta buna!