Placinta rapida
PrinteazaPlacinta rapida din: carne de vita, oua, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei, sare, piper, ciuperci, ceapa verde, usturoi si cascaval afumat.
- 700 g carne de vita tocata
- 2 oua
- 1 ceapa
- patrunjel verde tocat fin
- 2 linguri pesmet
- ulei
- sare
- piper
pentru umpltura:
- 300 g ciuperci champignon
- 2 fire ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 100 g cascaval afumat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă, într-un castron, carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul, ouăle, sare şi piper, după gust.
Se adaugă pesmetul şi se amestecă până se obţine o compoziţie ca pentru chiftele. Separat, se taie mărunt ciupercile, caşcavalul, ceapa verde, se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă bine.
Se adaugă sare şi piper, după gust. Se unge o formă cu ulei, se pune jumătate din compoziţia de carne, se adaugă umplutura cu ciuperci şi se acoperă cu restul de carne.
Se stropeşte cu ulei şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Se serveşte caldă sau rece, tăiată felii.
Placinta rapida
Pofta buna!