Placinta cu ravase

Printeaza

Placinta cu ravase din: ou, otet, ulei, sare, faina, orez, oua batute, lapte si cascaval.

Ingrediente:

aluatul:

  • 1,5 pahar apă rece
  • 1 ou
  • 1 lingură oţet
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • faină

umplutura:

  • 1/2 pahar orez fiert
  • 3 ouă bătute
  • 1 pahar lapte
  • 250 g caşcaval

Mod de preparare:

Placinta cu ravase: Aluatul, o dată preparat, se acoperă cu o foaie de pergament unsă cu ulei şi se lasă deoparte o jumătate de oră.

Sc amestecă bine între ele toate ingredientele. Coca se împarte în optsprezece părţi şi se întinde cu sucitorul, fiecare foaie ungându-se bine cu unt.

Se suprapun foile câte trei, rămânând deoparte şase foi mai groase. Fiecare se întinde şi se pune în tava bine unsă cu ulei şi sc acoperă cu umplutură. Intre a treia şi a patra se pun răvaşele.

Se acoperă cu a şasea foaie, se unge cu unt, se stropeşte cu apă rcce şi se pune la copt în cuptor, la foc potrivit.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.