Placinta rulata cu dovleac
PrinteazaPlacinta rulata cu dovleac din: faina, drojdie, apa, ulei, sare, zahar, dovleac, ulei, cereale, scortisoara, miere.
- 350 g făină
- 10-20 g drojdie
- 1 ceaşcă cu apă călduţă
- 3 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1 lingură zahăr
Pentru umplutură:
- 1 dovleac mic plăcintar
- 3 linguri ulei
- 4-5 linguri zahăr
- 2-3 linguri cereale
- scorţişoară + miere diluată cu apă, pentru uns
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu puţină apă călduţă şi laşi să activeze. Amesteci apoi cu celelalte ingrediente şi vei obţine un aluat omogen, elastic.
Laşi la crescut, cel puţin jumătate de oră. Intre timp, pregăteşti umplutura: razi dovleacul, îl căleşti puţin pe foc, împreună cu zahărul şi uleiul.
Pentru surplusul de lichid lăsat, pui cereale (de ovăz, grâu, etc.) şi dai aromă cu scorţişoară. Cerealele absorb lichidul şi dau gust bun plăcintei.
Intinzi foi subţiri, pui la bază umplutura şi rulezi. Aşezi rulourile în tava unsă cu ulei, le laşi un timp la crescut, le ungi cu miere diluată cu 3 linguri de apă şi le coci la foc potrivit.
Tai rulourile doar după ce se răcesc.
Placinta rulata cu dovleac
Pofta buna!