Placinta ruseasca
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta ruseasca cu: faina, unt, varza, ulei, bulion, drojdie, apa, zahar, ou, ceapa, sare, piper.
- 300g făină
- 100g unt
- 1 kg varză
- 50 ml ulei
- 100 ml bulion
- 4g drojdie
- 50 ml apă
- 2 linguriţe de zahăr
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza şi ceapa curăţată se mărunţesc bine şi se pun la călit în puţin ulei. Se amestecă periodic până se înmoaie bine şi capătă o culoare arămie. Se adaugă bulionul dizolvat în apă şi se lasă să fiarbă în continuare până ce scade. Se încinge cuptorul la 180°C.
In acest timp se prepară aluatul – se amestecă făina cu o linguriţă de zahăr şi cu sarea. Se adaugă untul.
Se amestecă apa călduţă cu drojdia şi cu cealaltă linguriţă de zahăr. Se mai lasă io minute. Se adaugă oul şi laptele cald, amestecându-se încontinuu pentru a se uniformiza compoziţia.
Se toarnă toate acestea peste amestecul de făină şi unt şi se frământă până ce se obţine un aluat moale şi elastic. Se împarte aluatul în 2 porţii, una mai mare şi una mai mică.
Se unge o tavă cu ulei. Porţia mai mare de aluat se întinde şi se pune în tavă, ridicând uşor marginile pe pereţii tăvii.
Se toarnă amestecul de varză şi deasupra se întinde a doua foaie. Se unge plăcinta cu gălbenuş de ou şi se dă la cuptor aproximativ o oră, până ce se rumeneşte bine.
Placinta ruseasca
Pofta buna!