Placinta rustica de vita
PrinteazaPlacinta rustica de vita din: foi de placinta, carne tocata de vita, nucsoara, ceapa rosie, telina, pasta de tomate, cimbru, ou, ulei, unt, sare si piper.
- 500 g foi de placinta
- 500 g carne tocata de vita
- 1/2 lingurita nucsoara pudra
- 2 cepe rosii
- 1 telina mica (circa 200 g)
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 ou
- 50 ml ulei
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Caliti într-o tigaie mare, în ulei, ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, împreună cu ţelina curăţată, spălată şi tăiată în cubuleţe. După 5-6 minute adăugaţi carnea tocată şi căliţi-o împreună cu ceapa şi ţelina circa 15 minute, la foc mic. Puneţi, apoi pasta de tomate, cimbrul şi nucşoara şi potriviţi de sare şi piper.
Amestecaţi bine compoziţia şi luaţi tigaia de pe foc. Lăsaţi 3-4 minute să se răcească, adăugaţi oul şi omogenizaţi bine. Ungeţi o tavă de 30 pe 40cm şi înaltă de circa 5cm cu unt şi puneţi în aceasta jumătate din foile de plăcintă unse între ele cu jumătate din cantitatea de unt topit.
Puneţi peste foi amestecul cu carne tocată şi peste aceasta puneţi foile de plăcintă rămase unse cu unt. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi plăcinta la foc potrivit circa 40 de minute.
Placinta rustica de vita
Pofta buna!
Plainta asta ma tenteaza