Plăcintă rustică de pui cu caise
PrinteazaPlacinta rustica de pui si caise din: pulpe superioare de pui, ceapa, seminte de coriandru, chimion, nucsoara, carne de porc, bacon, patrunjel, caise, piept de pui, utura, faina, lapte si ou.
Ingrediente:
- 450 g pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele
- 1 ceapa medie, taiata in sferturi
- 2 linguri seminte de coriandru, prajite
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- 1/4 linguri chimion macinat
- 1 varf de cutit de nucsoara
- 450 de carne din carnati de porc proaspeti
- 200 g de bacon, taiat cubulete
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 12 caise uscate
- 350 g piept de pui, taiat fasii
pentru aluat:
- 100 g untura, plus extra pentru uns
- 450 g faina, plus extra pentru presarat
- 3 linguri de lapte
- 1 ou, batut
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200′ C/gaz 6. Se unge o formă de tort, cu diametrul de 23cm, cu untură şi se presară cu făină.
Se toacă pulpele de pui cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Se adaugă ceapa peste pui şi se mixează din nou. Se răstoarnă compoziţia într-un bol, apoi se adaugă condimentele, cafnea de la cârnaţi, bucăţile de bacon, pătrunjelul şi se asezonează. Se amestecă totul bine.
Pentru aluat, se topeşte untura într-o cratiţă mică, în care se toarnă 150ml de apă şi laptele.
Se dă la o parte de pe foc şi se amestecă bine cu făina.
Se frământă pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi se întind două treimi din aluat, care se aşază apoi în forma pentru tort.
In formă se adaugă jumătate din amestecul de carne, apoi se presară caise uscate şi jumătate din cantitatea de piept de pui.
Se acoperă cu amestec de carne şi se presează totul cu pieptul de pui rămas.
Se întinde restul de aluat şi se acoperă cu el plăcinta. Se apasă ferm pe margini pentru a sigila compoziţia.
Se străpunge aluatul cu furculiţa, apoi se unge bine cu ou.
Se dă la cuptor 30 de minute, apoi se schimbă temperatura la 180′ C/gaz 4 şi se mai coace totul o oră.
Plăcintă rustică de pui cu caise
Pofta buna!