Placinta sarata

Printeaza

Placinta sarata din: foi de placinta, branza sarata, oua, smantana, apa minerala si ulei.

Ingrediente:

  • 1 pachet cu foi de plăcintă
  • 1 kg brânză sărată
  • 6 ouă
  • 300 g smântână
  • 100 ml apă minerală
  • ulei

 

Mod de preparare:

Rade brânza într-un castron. Adaugă cinci ouă şi 200 g de smântână şi amestecă bine. Dacă este o compoziţie prea tare, adaugă un ou sau smântână.

Unge tava de copt cu ulei şi aşază 2-3 foi. Unge-le cu puţin ulei. Toarnă un strat de brânză, apoi alternează cu alte 2-3 foi – şi tot aşa, până termini compoziţia de brânză. Ultimul strat să fie din foi.

Unge deasupra cu puţin ulei. Cu un cuţit foarte ascuţit (şi cu lama subţire), taie plăcinta după preferinţă. Bate smântână rămasă cu un ou şi subţiază cu apa minerală. Toarnă totul peste plăcinta proaspăt tăiată.

Dă tava la cuptorul încins pentru 50 de minute, la foc potrivit, ori până se aureşte frumos deasupra.

Placinta sarata

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.