Placinta sarbeasca cu telemea

Printeaza

Placinta sarbeasca cu telemea din: faina, ulei, untura, apa, ou, sare, telemea de vaca, zahar, zahar vanilat.

Ingrediente:Placinta_sarbeasca_cu_telemea

pentru foi:

  • 800-850 g faina
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri untura
  • 1 cana apa
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 1 kg telemea de vaca, uscata, nu foarte sarata
  • 300-350 g zahar
  • 14 oua
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Dai brânza pe răzătoarea mare, apoi o împărţi în trei părţi egale. Baţi 13 ouă cu apa şi zahărul vanilat, cântăreşti compoziţia şi o împărţi în trei.

Cerni făina într-un castron. Pui la fiert apa cu uleiul, iar când clocotesc, le torni în centrul făinii. Amesteci repede cu o furculiţă şi adaugi oul bătut şi un praf de sare.

Frămânţi bine aluatul. Dacă mai este cazul, adaugi făină până când aluatul se desprinde uşor de mâini. Impărţi aluatul cald în 4.

Intinzi prima foaie mai mare decât forma de 25 cm şi mai groasă. Tapetezi cu aluatul baza şi pereţii formei.

Presari peste foaie o parte din brânză, 100 g zahăr şi o parte din ouăle bătute. Următoarele foi le întinzi cât poţi de subţire, ca pe nişte „foi de ceapă”.

Peste umplutură întinzi a doua foaie, pe care o încreţeşti uşor, cu degetele. Continui cu umplutura, zahăr şi foile, până termini toate ingredientele.

Ungi plăcinta cu oul bătut rămas şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 45-55 de minute.

Trebuie să fie rumenită frumos şi să se desprindă cu uşurinţă de tavă. O tai călduţă.

Placinta sarbeasca cu telemea

Placinta_sarbeasca_cu_telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.