Placinta savuroasa cu crema de vanilie
PrinteazaPlacinta cu crema de vanilie din: margarina, faina, oua, praf de copt, lapte, budinca.
Pentru aluat:
- 250 ml apă
- 125 g margarină
- 250 g faină
- 5 ouă
- 2 lingurite praf de copt
Pentru cremă:
- 250 + 150 ml lapte
- 220 g zahăr pudră
- 2 linguri pudră de budinca de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă apa cu margarina pe foc până ajurteje la punctul de fierbere. Se adaugă făina, se amestecă si se lasă la răcit. Se pun ouăle si praful de copt, se amestecă, se hparte aluatul in două şi o parte se toarnă în forma de copt unsă.
Se coace 30 de minute.
Se scoate apoi din tavă, se pune a doua parte a aluatului şi se coace la fel. Pentru cremă, se fierb cele 250 ml lapte cu cele 220 g zahăr pudră. Se adaugă apoi pudra de budincă, făina desfăcută în cele 150 ml lapte, se amestecă bine şi se lasă pe foc 5 minute.
Se lasă la răcit. Se mixează untul si se adaugă treptat în crema răcită. Se aşază o parte a aluatului pe vasul de servit, se pune crema, se acoperă cu a doua parte a aluatului şi se lasă aşa de pe o zi pe alta, la rece.
Se serveşte presărată cu zahăr pudră.
Pofta buna!