Plăcintă savuroasa cu dovleac
PrinteazaPlăcintă savuroasa cu dovleac din: aluat, lapte, drojdie, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, oua, sare, faina, dovleac, unt, anason, scortisoara si pesmet.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 100 g unt
- 200 ml lapte
- 25 g drojdie
- o lingura zahar
- un plic zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 2 oua
- un praf sare
- 475 g faina
pentru umplutura:
- 500 g dovleac
- 6 linguri zahar
- 50 g unt
- o lingurita anason
- o lingurita scortisoara
- 1-2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, se presară sarea şi se încălzeşte laptele. Se amestecă o parte din lapte cu drojdia şi zahărul.
Se lasă câteva minute să dospească. Separat, se topeşte untul în restul de lapte si se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
Ouăle, coaja de lămâie, maiaua, laptele, untul şi vanilia se frământă bine până se obţine un aluat elastic, care se lasă câteva minute să crească.
Se curăţă dovleacul şi se taie cubuleţe care se fierb în apă cu un praf de sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se scurgă.
Se pasează cu blenderul, se adaugă zahăr, scorţişoară, anason, unt şi 1-2 linguri pesmet de biscuiţi.
Se întinde aluatul. Se păstrează o mică parte, iar restul se aşază în tavă, se pune compoziţia de dovleac si pe deasupra se rade restul de aluat.
Se bagă în cuptor la 150°C.
Plăcintă savuroasa cu dovleac
Pofta buna!
vai ce pofta mi-ai facut, sa vedem daca mai e dovleac la piata 🙂
are o aroma deosebita, se umple bucataria de miros 🙂