Mod de preparare: Aluatul decongelat se aşază în forma de copt şi se înlătură surplusul. Se unge aluatul cu miere. Merele se taie felii subţiri curăţând căsuţa cu sâmburi. Se aşază feliile […]
Placinta shoofly pie
PrinteazaPlacinta shoofly pie: Această plăcintă este tipică pentru comunitatea amiş (regiunea Pennsylvania Dutch), concentrată în Lancaster, Pennsylvania.
Având în vedere că această comunitate de protestanţi devotaţi evită progresul tehnologic al vremurilor noastre, mâncarea se prepară în general în casă, iar plăcinta shoofly este un desert îndrăgit.
Plăcinta este versiunea amiş a tartei cu melasă. Se prepară cu melasă şi poate fi uscată sau umedă, în funcţie de grosimea umpluturii.
Plăcinta se umple cu un amestec de melasă, un ou, bicarbonat de sodiu şi apă, care se toarnă peste o foaie de aluat parţial coaptă în prealabil.
Deasupra se fărâmiţează un amestec de făină, unt şi zahăr brun. Plăcinta se coace întâi la foc puternic, care se reduce apoi la un nivel mediu, pentru a simula răcirea cuptorului de pâine în care era iniţial coaptă. Unii „modernişti’’ adaugă untopping de ciocolată.
Plăcintele shoofly pot fi cumpărate de la brutarii amiş. Numele său era legat probabil de faptul că muştele care se adună deasupra plăcintei trebuie alungate (shoo, înseamnă „hâş!”, iar fly, „muscă,” n. tr.).
O altă teorie susţine că numele derivă din franţuzescul choux-fleur. pronunţat stâlcit în engleză, care face referire la asemănarea dintre suprafaţa plăcintei, formată din cocoloaşe de aluat, şi o conopidă.
Placinta cu mere si seminte de pin
Pentru aluat: 500 g făină 200 ml lapte 1 plic drojdie uscată 100 g zahăr 1 praf de sare 2 ouă 75 ml ulei 2 plicuri zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie Pentru […]
Pofta buna!