Placinta simpla cu dovleac
PrinteazaPlacinta simpla cu dovleac din: dovleac, apa, zahar, oua, faina, sare, ulei.
Stiati ca… dovleacul este originar din America de Sud, unde creştea în stare sălbatică? A ajuns în Europa la sfârşitul secolului al XVI-lea, iar astăzi este cultivat în regiunile temperate din toată lumea.
…în unele ţări, floarea de dovleac se consumă ca legumă? Seminţele sunt foarte hrănitoare şi li se atribuie proprietăţi medicinale. Uleiul de seminţe de dovleac este folosit la gătit, mai ales în ţările din Europa Centrală şi de Est.
- 500 g dovleac
- 250 ml apă
- 250 g zahăr
- 2 ouă
- făină
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pregăteşti o cocă din apă, ouă, făină, sare şi ulei. Dacă încă se lipeşte de mâini, mai pui puţină făină. Pudrezi masa sau planşeta cu făină şi întinzi din aluat o foaie cât se poate de subţire.
Cureţi şi dai dovleacul prin răză toarea mare şi amesteci cu zahărul.
Aşezi într-o tavă jumătate din cocă, apoi întinzi peste cocă compoziţia de dovleac cu zahăr. Ulterior, întinzi şi celălalt strat de cocă. Ungi plăcinta cu ulei şi o dai la cuptor 45 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!