Plăcintă cu somon şi orez aromat

Printeaza

Plăcintă cu somon şi orez aromat din: oua, orez basmati, smantana, patrunjel, capere, ceapa verde, somon afumat, ardei copti, faina, aluat si cartofi.

Ingrediente:

  • 3 oua medii, 1 batut
  • 250 g orez basmati prefiert
  • 3 linguri de smantana pentru gatit
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat
  • 1 1/2 lingurita de capere, clatite si tocate
  • 4 fire de ceapa verde, feliate
  • 3 fileuri de somon afumat, rupte in bucati
  • 100 g de ardei copti din borcan, scursi si tocati
  • faina, pentru presarat
  • 500 g aluat de foitaj
  • cartofi, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Fierbe 2 ouă într-un vas cu apă clocotită timp de 8 minute. Răceşte-le sub jet de apă rece, curăţă-le de coajă şi taie-le în sferturi. Pregăteşte orezul conform instrucţiunilor de pe pachet. într-un bol mare, amestecă orezul, smântână pentru gătit, pătrunjelul, caperele, ceapa verde, somonul şi ardeii copţi. Asezonează bine.

Pe o suprafaţă presărată cu făină, împarte aluatul de foitaj în 2 dreptunghiuri cu dimensiunile de 27x21cm. întinde cu sucitorul 1 dreptunghi de aluat astfel încât să fie puţin mai mare decât celălalt. Aşază dreptunghiul mai mic într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi adaugă amestecul de orez peste aluat, lăsând loc liber pe margini, asemenea unui chenar.

Aşază sferturile de ouă peste orez. Unge marginea liberă de aluat cu ou bătut şi acoperă cu aluatul rămas (dreptunghiul mare). Presează marginile cu o furculiţă, pentru a le sigila. Decupează aluatul în exces şi dă tava la frigider 15 minute, între timp, încinge cuptorul la 220°C/ gaz 7.

Unge plăcinta cu ou bătut şi înţeapă aluatul cu furculiţa sau fă o crestătură pentru a permite aburului să iasă. Dă-o la cuptor 25 de minute, până se rumeneşte bine. Serveşte-o tăiată felii, cu o garnitură de cartofi, după preferinţă

Plăcintă cu somon şi orez aromat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pacat ca nu pot sa vad cum arata, cand iti recuperezi pozele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.