Placinta cu spanac si alune
PrinteazaPlacinta cu spanac si alune din: foi de placinta, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, ricotta, ou, nucsoara, sare, piper, branza feta, alune.
- 250 g foi de plăcintă
- 5 linguri cu ulei de măsline
- 2 cepe, curăţate şi tăiate mărunt
- 2 căţei de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi
- 500 g spanac congelat
- 250 g brânză ricotta
- 1 ou, bătut uşor
- 1/4 lingură cu nucşoară măcinată
- sare şi piper negru măcinat
- 200 g brânză feta tăiată în cuburi
- 30 g alune
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Aranjează o foaie de plăcintă într-o tavă de copt rotundă, tapetată cu foaie pergament.
Unge foaia de plăcintă cu ulei şi repetă procedeul cu încă 4 foi de plăcintă. Acoperă cu ele baza şi pereţii formei, îndepărtând excesul.
Coace timp de 10 minute, până când foile devin galben-pal.
Intre timp, încălzeşte 1 lingură de ulei într-o tigaie, adaugă ceapa şi căleşte-o uşor timp de 3 minute, apoi adaugă usturoiul.
Decongelează spanacul. Scurge zeama rămasă, presând- ul. Adaugă ceapa şi usturoiul şi amestecă totul cu brânza ricotta, oul bătut, nucşoara, asezonează şi adaugă brânza feta. Aşază amestecul în tavă, peste foile coapte.
Unge cu uleiul rămas 4 foi de plăcintă, mototoleşte-le şi aşază-le peste umplutură, presând pe margine.
Imprăştie alunele deasupra. Coace timp de 30-40 de minute, până când aluatul devine auriu. Dacă se arde prea repede, acoperă cu folie.
Placinta cu spanac si alune
Pofta buna!