Placinta cu spanac, bacon si parmezan

Printeaza

Placinta cu spanac, bacon si parmezan din: făină, ulei, sare, spanac, ceapa, bacon simplu sau afumat, parmezan, oua, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg spanac
  • 2 cepe
  • 70 g bacon simplu sau afumat
  • 5 linguri parmezan
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru copt:

  • unt
  • 1 lingură făină

Mod de preparare:

Placinta cu spanac, bacon si parmezan: Amesteci făina cu uleiul, sarea şi apă călduţă, cât să formeze un aluat. Laşi aluatul 30 de minute la frigider. Spanacul îl opăreşti şi îl scurgi.

Căleşti ceapa în ulei şi adaugi baconul tăiat bucăţele şi spana­cul. Le laşi pe foc 5 minute, apoi laşi compoziţia să se răcorească. Adaugi parmezanul, ouăle, sarea şi piperul. împărţi aluatul în două foi.

Prima o pui în vasul de copt uns cu unt şi tapetat cu făină, întinzi apoi umplutura de spanac şi acoperi cu a doua foa­ie. Dai tava la cuptor.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.