Placinta cu spanac, bacon si parmezan
PrinteazaPlacinta cu spanac, bacon si parmezan din: făină, ulei, sare, spanac, ceapa, bacon simplu sau afumat, parmezan, oua, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 5 linguri ulei
- sare
- Pentru umplutură:
- 1 kg spanac
- 2 cepe
- 70 g bacon simplu sau afumat
- 5 linguri parmezan
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru copt:
- unt
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Placinta cu spanac, bacon si parmezan: Amesteci făina cu uleiul, sarea şi apă călduţă, cât să formeze un aluat. Laşi aluatul 30 de minute la frigider. Spanacul îl opăreşti şi îl scurgi.
Căleşti ceapa în ulei şi adaugi baconul tăiat bucăţele şi spanacul. Le laşi pe foc 5 minute, apoi laşi compoziţia să se răcorească. Adaugi parmezanul, ouăle, sarea şi piperul. împărţi aluatul în două foi.
Prima o pui în vasul de copt uns cu unt şi tapetat cu făină, întinzi apoi umplutura de spanac şi acoperi cu a doua foaie. Dai tava la cuptor.
Pofta buna!