Placinta cu Spanac si Branza Danish Blue

Printeaza

Placinta cu Spanac si Branza Danish Blue – este un deliciu culinar care combina prospetimea spanacului cu gustul bogat si distinct al branzei Danish Blue.

Aceasta reteta nu doar ca va incanta papilele gustative, dar va aduce si o multitudine de beneficii pentru sanatate datorita ingredientelor sale nutritive.

Placinta cu spanac este o reteta traditionala greceasca cunoscuta sub numele de “Spanakopita“. In timp ce versiunea noastra include branza Danish Blue pentru un twist modern, reteta traditionala foloseste de obicei feta.

Spanacul era folosit inca din antichitate pentru proprietatile sale medicinale si nutritionale.

Ingrediente:

  • 500g de spanac proaspat – O sursa excelenta de vitamine si minerale, spanacul este cunoscut pentru continutul sau ridicat de fier, vitamina K si antioxidanti.
  • 200g de branza Danish Blue – Aceasta branza cu mucegai albastru adauga o aroma complexa si cremoasa placintei. Este bogata in calciu si proteine.
  • 1 pachet de foietaj (aproximativ 500g) – O baza usoara si crocanta, care adauga textura perfecta placintei noastre.
  • 1 ceapa mare – Adauga dulceață și complexitate gustului final al placintei.
  • 2-3 catei de usturoi – Cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antioxidante, adauga o aroma distincta preparatului.
  • 3 oua – Ofera structura si ajuta la legarea ingredientelor, fiind in acelasi timp o sursa buna de proteine.
  • 200ml smantana – Adauga cremozitate si un plus de gust bogat.
  • Sare si piper dupa gust – Condimenteaza placinta pentru a scoate in evidenta toate aromele ingredientelor.

 

Modul de Preparare:

Incepeti prin a spala bine spanacul si a-l pune la oparit pentru 2-3 minute. Scurgeti bine spanacul si lasati-l deoparte.

Tocati ceapa marunt si caliti-o intr-o tigaie cu putin ulei pana devine aurie. Adaugati usturoiul zdrobit si mai caliti pentru inca un minut.

Intr-un bol mare, bateti ouale cu smantana. Adaugati spanacul, ceapa si usturoiul calit, si branza Danish Blue sfaramata. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Intindeti foietajul intr-o tava de copt unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Turnati amestecul de spanac si branza peste foietaj, apoi acoperiti cu un alt strat de foietaj, sigiland marginile.

Preincalziti cuptorul la 180°C si coaceti placinta timp de 35-40 de minute, pana devine aurie si crocanta.

Reteta Placinta cu Spanac si Branza Danish Blue

Placinta cu spanac si branza este nu doar delicioasa, dar si extrem de nutritiva. Spanacul contribuie la sanatatea oaselor datorita continutului sau de vitamina K, in timp ce branza Danish Blue adauga calciu si proteine, esentiale pentru o dieta echilibrata. Usturoiul si ceapa au proprietati antioxidante si antiinflamatorii, in timp ce ouale si smantana adauga nutrienti esentiali pentru cresterea si repararea tesuturilor.

 

Valori Nutritionale (per portie aproximativa)

  • Calorii: 320 kcal
  • Proteine: 12g
  • Grasimi: 22g
  • Carbohidrati: 20g
  • Fibre: 3g
  • Calciu: 200mg
  • Fier: 3mg

Placinta este delicioasa atat calda, cat si rece. Este perfecta pentru pranz sau cina si se poate servi cu o salata proaspata alaturi.

Pastrati placinta in frigider, intr-un recipient etans, pentru a mentine prospetimea pana la 3 zile.

Puteti adauga alte verdeturi sau chiar ciuperci pentru a varia gustul si a adauga mai multe texturi.

  • Pregatire: 20 minute
  • Coacere: 40 minute
  • Total: 60 minute

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.