Placinta cu spanac si branza feta
PrinteazaO reteta de placinta cu spanac si branza feta din: spanac, ulei, ceapa, oua, branza feta, piper, sare, aluat, unt si frunze de spanac.
- 1 kg spanac proaspat
- 3 linguri ulei
- 2 cepe
- 3 oua
- 250 g branza feta
- piper negru
- sare
- 1 pachet aluat din congelator de patiserie (400 g)
- 100 g unt topit
- frunze de spanac proaspat pentru decor
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă spanacul. Se taie mărunt. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă şi se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă spanacul, se amestecă şi se căleşte şi el, la foc mic, 5 minute. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.
Se adaugă ouăle bătute şi brânza tăiată bucăţele mici. Se asezonează cu sare şi piper. Se întind două foi de aluat Se taie marginile şi se păstrează pentru decor. Se pune prima foaie. Se acoperă cu compoziţia de spanac şi se acoperă cu cealaltă foaie de aluat.
Se decorează cu fâşiuţe de aluat. Se unge cu untul topit şi se stropeşte cu puţină apă. Se pune la cuptor şi se coace 30 de minute, la 180° C, până când capătă o culoare aurie.
Placinta cu spanac si branza feta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu spanac si branza feta