Placinta cu peste, spanac si branza din: cartofi, sare, piper negru, ouă ecologice, spanac proaspăt, ceapă, morcov, ulei de măsline extravirgin, smântână dulce, brânză Cheddar maturată sau parmezan, lămâie, muştar englezesc, pătrunjel verde, file de egle fin sau cod, nucşoară (opţional). Ingrediente: 5 cartofi mari, decojiţi şi tăiaţi în cubuleţe de aproximativ 2,5 cm sare şi piper negru proaspăt măcinat 2 ouă ecologice 2 mâini mari […]
Placinta cu spanac si branza sau praz
PrinteazaPlacinta cu spanac si branza sau praz din: faina, margarina, sare, branza, spanac si oua.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g faina
- 3 linguri undelemn sau margarina topita
- 1 lingurita sare
- o cana apa calduta
Pentru umplutura:
- brinza
- spanac/praz
- oua
Mod de preparare
Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau la rece 1/2-1 ora.
In tava unsa se pune prima foaie (dupa ce a fost scoasa de la frigider intinsa), se stropeste (unge) cu grasime, se asaza umplutura facuta din brinza cu spanac si 3-4 oua sau in loc de spanac se fierbe praz in apa se scurge apa se adauga lapte si brinza cu oua, apoi peste aceasta compozitie se pune cealalta foaie dupa ce a fost intinsa pe planseta, dar se pune putin incretita.
Se stropeste cu grasime se coace la un foc potrivit pina se aureste.
Se serveste calda, cu un pahar de lapte batut sau simpla. Se poate minca si rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!