Plăcinta cu spanac şi ceapa
PrinteazaPlăcinta cu spanac şi ceapa: Incinge cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2 linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine.
Unge cu unt o tavă de copt pătrată, cu latura de aprox. 17 cm. Dintr-un pachet de 270 g aluat fraged, aşază o foaie in tavă, lăsând marginile să atârne peste tavă, apoi unge cu unt. Fă la fel cu încă 3 foi.
Toarnă umplutura de spanac în tavă, pune deasupra 8 ardei copţi în ulei, scurşi şi tocaţi, şi acoperă cu marginile foii de aluat; unge cu unt.
Pune restul foilor de aluat, încreţeşte-le uşor deasupra, unge cu unt şi coace la cuptor 30 min până se rumeneşte.
Lasă să se răcească puţin înaine de a muta plăcinta pe un platou. Taie felii sau pătrate.
Pofta buna!