Plăcinta cu spanac şi ceapa

Printeaza

Plăcinta cu spanac şi ceapa: Incinge cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2 linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine.

Unge cu unt o tavă de copt pătrată, cu latura de aprox. 17 cm. Dintr-un pachet de 270 g aluat fraged, aşază o foaie in tavă, lăsând marginile să atârne peste tavă, apoi unge cu unt. Fă la fel cu încă 3 foi.

Toarnă umplutura de spanac în tavă, pune deasupra 8 ardei copţi în ulei, scurşi şi tocaţi, şi acoperă cu marginile foii de aluat; unge cu unt.

Pune restul foilor de aluat, încreţeşte-le uşor deasupra, unge cu unt şi coace la cuptor 30 min până se rumeneşte.

Lasă să se răcească puţin înaine de a muta plăcinta pe un platou. Taie felii sau pătrate.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.